19 Mart 2015 Perşembe

Android 5.1 ile hangi özellikler gelecek?

Yeni sürümle birlikte cihazlara hangi özellikler geleceği hakkında bilgi almak istiyorsanız bu habere dikkat edin.Eğer Android Lollipop‘a geçtiyseniz bu haber sizi ilgilendiriyor. Yeni sürüm ile çok bir değişiklik gelmiyor diyebiliriz. İlk olarak Google bir süre önce sessiz modu kaldırdığını bildirmişti. Yeni sürüm ile birlikte sessiz mod geri dönecek. Yani bu da LED uyarılarını titreşim ya da ses olmadan almamız anlamına geliyor. Wi-Fi sorunlarınız yeni güncelleme ile birlikte düzelecek. Bulunduğunuz konuma yakın ücretsiz Wi-Fi’ları belirleyip ona bağlanmaya çalışan telefonunuz size sorun çıkarıyordu. Çünkü bağlantı kalitesi yeterli değildi. Siz de genelde bunun farkında olmadan internete giremediğinizden ya da internetin çok yavaş olduğundan yakınıyordunuz. Android 5.1 güncellemesi ile cihazınız bu olayın farkına varıp sizi tekrardan kablosuz ağa bağlayacak.

Diğer bir özelliğin ise Nexus 6 ve Nexus 9 cihazlarına gelmesi bekleniyor. Ancak net bir açıklama yok. Özellik ile birlikte telefonunuzu çalan hırsızlar sizin Google hesabınızı kapayamayacak. Kendi hesabı ile giriş yapması da zorlaşacak. Yani bu özellik telefonunuzda bulunan birincil hesabı kaldırmayacak yeni bir hesap girişi de yaptırmayacak. Son olarak da telefonunuzun alarmını kurdunuz ve yatmaya hazırlanıyorsunuz ama sizi rahatsız edecek bir sürü bildirim sesi ile uykuya dalamıyorsunuz. Yeni özellik ile sizi uyandıracak alarm devreye girene kadar rahatsız olabileceğiniz her şey engelleniyor. Böylece güzel bir uyku çekebiliyorsunuz.
Android 5.1 ile gelecek özellikler hakkında bilgiler şimdilik bunlarla sınırlı. Dediğimiz gibi yeni sürüm çok farklı değişiklikler sunmayacak.

0 yorum: