10 Ağustos 2010 Salı

2010 Kpss Sınav sonuçları tıklayın

KPSS sonuçlarını bekleyen yüzbinlerde aday KPSS sonuçlarına göre kamu kurumlarına yerleşmeyi planlıyor.

Kamu Personeli Seçme sınavı (KPSS)'ye giren çoğu öğretmen yüz binlerce adayın heyecanla beklediği sonuçlar için son aşamaya gelindi.10 Temmuz Cumartesi günü KPSS'de atanma ümidiyle ter döken Lisans mezunu adaylar için kader anı yaklaşıyor.

Puanların açıklanacağı dönem olarak Ağustos ayının ilk haftası belirlenmişti. "Cuma günü olması bekleniyor" haberlerinin ardından bugün tüm gözler ÖSYM'ye çevrildi.

ÖSYM'DEN AÇıKLAMA

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, KPSS sonuçlarının en erken cuma günü açıklanabileceğini onun da kesin olmadığını ve önümüzdeki haftaya da sarkabileceğini söyledi.Sonuçlarla ilgili ilgili olarak MEB yöneticelerinden ise çıt yok. Onlar da ÖSYM KPSS sonuçlarını açıklamadan puanların bellli olmayacağını, dolayısıyla başvuru kılavuzunun da hazırlanamayacağını söylüyorlar.

Bu durumda Ağustos'ta açıklanacağı duyurulan 31 bin öğretmen kadrosu için başvurular en erken gelecek hafta içinde hatta sonuna doğru başlayabilecek.Bu arada sözleşmeli iken kadroya geçen öğretmenlerin yerine Eylül'de ek kontenjan ile sözleşmeli öğretmen alınıp alınmayacağı ise hala netlik kazanmadı. Ek atama yapılmaması halirde KPSS sonuçlarına göre 31 bin değil ancak 20 bin civarında yeni öğretmen alınacağı iddia ediliyor.

KPSS'DE ATAMALAR NASıL YAPıLıYOR?

A grubu atamalar için, ilgili kurum ve kuruluşlar belirli KPSS puanlarına göre, kendileri de bir sınav ve devamında mülakat düzenleyip, başarılı olanların atamalarını gerçekleştirir. Örneğin içişleri Bakanlığı, kaymakam alımları için, KPSSP 37 puan türünü baz alarak ilan verir.

0 yorum: